ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ


Το καρότο και η τριμμένη καρύδα προσδίδουν μια γλυκύτητα στο γλυκό μας
Εξωτικό; Πρωτότυπο; Ασυνήθιστο; Ζουμερό; Δροσιστικό;

Αποκαλέστε το όπως σας κάνει κέφι, ένα είναι σίγουρο, πως όταν το δοκιμάσετε θα εντυπωσιαστείτε.

Υλικά 
2 φλυτζάνια Φαρίνα
3 αβγά
1 βανίλια
150γρ ζάχαρη
μια κουταλία ζάχαρη άχνη.
1 φλυτζάνι καρότα τριμμένα, δηλαδή 4 μικρά καρότα στη προκειμένη περίπτωση.
1 φλυτζάνι τριμμένη αποξηραμένη καρύδα.
3/4 του φλυτζανιού ηλιέλαιο 
επιπλέον δύο κουταλίες ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση.

Ανακατεύουμε με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν μους. Προσθέτουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο-λίγο και συνεχίζουμε με το ανακατεμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι, μπορείται να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αλλά στην προκειμμένη περίπτωση προτίμησα το ηλιέλαιο γιατί αναδεικνύονται καλύτερα οι γεύσεις και τα αρώματα της καρύδας και του καρότου.
Προσθέτουμε το καρότο και τη καρύδα. Ανακατέυουμε, πάντα με το μίξερ.
Βουτυρώνουμε την φόρμα του κέϊκ και την πασπαλίζουμε με αλέυρι. Τοποθετούμε το μίγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα, όταν θα έχει πάρει ωράιο χρυσαφί σκούρο χρώμα και τραγανιστή επιφάνεια και όταν αφού εισέλθει το μαχαίρι βγαίνει δίχως ίχνος ζύμης. 
Αφήνουμε το κέϊκ να κρυώσει και το πασπαλίζουμε μέσα από σουρωτήρι με τη ζάχαρη άχνη.

Αλλιως:
2 φλ.αλευρι και δυο κουταλακια μπεικιν παουντερ, κατα προτιμηση περασμενα απο το κοσκινο.
100γρ ζαχαρη
Μαστιχα κοπανισμενη για αρωμα
Λαδι/καροτα/καρυδα οπως προηγουμενως.
Χωρις αχνη για διακοσμηση
Αποτελεσμα ομοιως θαυμασιο και γευστικοτατο.




Kolač od šargarepa i kokosa

Sastojci
2 šolja brašna i kašika praška za pecivo
3 jaja
1 vanilin šećerili mastiha u prahu
150gr šećera i kašiku šećera u prahu ili samo 100gr secera, i to sam probala.
šolja rendanog suvog kokosa
šolja rendanog šargarepa tj. 4 male šargarepe
3/4 šolje suncokretovog ulja ili maslinovog ulja
a za dekorisanje
2 kašike šećera u prahu

Umutiti mikserom jaja sa šećerom sve dok ne budu kremasta penjasta masa kao mus. Dodati vanilin šećer, brašno malo po malo, ulje a na kraju rendane šargerepe i kokos. Nastaviti mešanjem miksreom. Staviti u podmazan i posut brašnom kalup za kolače ili pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180stepeni sve dok ne porumeni a kad stavimo u smesu nož kad izađe nema tragove testa.


Probajte takođe













Carrot Coconut Cake

Ingredients
2 cups of flour
1 tablespoon of baking powder
3eggs
150gr sugar
1 tablespons of icing sugar
1 cup of dried coconut
1 cup of grated carrots
3/4 of a cup sunflower oil or extra virgin olive oil
drop of vanilla essence 
plus 2 tablespoons of icing sugar for the decoration.
In a large bowl wipe together the eggs and sugar till the mix looks like a  mousse. Add the flour, bakin powder and then the oil. In the end add the grated carrots and coconut. Stir well using a mixer. 
Bake in the preheated oven (180C/350F) in a oiled and floured bundt cake mold for about  30-40 min or until a knife inserted in the middle comes out clean. Remove form the oven and let it cool in a room temperature, then dust with 1 tablespoons of icing sugar.


Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?